Boerderij Trinity

Hier wordt het graan gebruikt om er volkoren meel en verschillende soorten graanproducten van te maken

Alexandra behoort tot de derde generatie in een familie van boeren. Zij gaf haar carrière in Athene op om naar haar geboortestreek terug te keren en op de hellingen van Agia Triada (Centraal-Griekenland) Trinity Farm op te richten.

Ze besliste om af te stappen van de conventionele landbouw en te kiezen voor een milieuvriendelijke werkwijze. Daarbij ging ze zelfs nog verder dan de ‘gewone’ biologische landbouw en koos ze voor de principes van de biodynamische teelt. Op een bedrijf van 40 hectare kweekt ze graan, groente en peulvruchten en ook een kudde schapen. Door het aanplanten van ongeveer 2500 bomen zorgt ze ook voor een evenwicht in het ecosysteem.

alexandra tsianti portrait photo, Trinity Farm, Larissa

Alexandra Tsiadi

Terpsithea Larisa 41500

De boerderij produceert graan (durumtarwe en emerkoren, gerst, haver), peulvruchten (linzen, bonen, kikkererwten), groente (wortelen, knoflook, uien, aardappelen) en voeder voor boerderijdieren.

Het graan wordt gebruikt om er volkoren meel en verschillende soorten graanproducten van te maken (bulgur, couscous, trahana, enz.). Er komen geen chemische producten aan te pas en de productie wordt gecontroleerd door Demeter International, want het bedrijf voldoet aan de normen van de biodynamische landbouw. De boerderij is het eerste biodynamische bedrijf voor eenjarige gewassen in Griekenland dat door Demeter is gecertificeerd.

De wortelen en het meel van de boerderij behoren volgens ‘Food & Drink Magazine’ tot de “Beste Griekse Producten” en de wortelen en uien zijn ook al met prijzen bekroond. VimaGourmet magazine heeft de boerderij uitgeroepen tot een van zijn “100 Beste”.

Bij een bezoek aan de boerderij leer je het ecologische verband kennen tussen bodemvruchtbaarheid, gewasteelt en veeteelt en kun je zien hoe de werkzaamheden allemaal gebaseerd zijn op een ononderbroken kringloop van materiaalgebruik.

 

De onderwerpen waar u over kunt leren in deze boerderij