Farmers2Farmers.org missie

 

 

 

 

Deze website is bedoeld als een platform voor landbouwers om informatie met andere landbouwers te delen over milieuvriendelijke landbouwmethoden (‘ecologische landbouw’).

We hebben casestudies over een uitgebreide waaier aan relevante onderwerpen.

U kunt contact leggen met andere landbouwers uit heel Europa via het FarmErasmus-programma. De inschrijvingen zijn afgesloten.

We hebben informatie over modelvoorbeelden van ecologische boerderijen en evenementen om u te laten inspireren door de ervaringen van andere landbouwers in het echte leven en om u nieuwe manieren te laten ontdekken om het hoofd te bieden aan de uitdagingen waar u mogelijk op uw boerderij mee te maken hebt.

Deze website is ontwikkeld door Greenpeace maar het is jullie website en we vertrouwen op jullie inzichten en ideeën om de site te verbeteren en zo nuttig en interessant mogelijk te maken.

Het startschot is nog maar net gegeven maar we breiden de website beetje bij beetje uit. Laat ons zeker weten wat u er graag op zou willen zien!

 

Waarom houdt Greenpeace zich bezig met landbouwmethoden?

We zijn van mening dat het huidige voedselsysteem achterhaald is. Het moet dringend hervormd worden zodat landbouwers, consumenten en onze planeet er baat bij hebben. De visie van Greenpeace over voeding en landbouw kan samengevat worden in zeven overkoepelende, interafhankelijke principes – gebaseerd op een groeiende database aan wetenschappelijk bewijs.

Ecologische landbouw combineert moderne wetenschap en innovatie met respect voor de natuur en biodiversiteit. Het verzekert gezonde landbouw en gezonde voeding. Het beschermt de bodem, het water en het klimaat. Het besmet de omgeving niet met chemische productiemiddelen en maakt geen gebruik van genetisch gemanipuleerde gewassen. Tot slot plaatst het mensen en landbouwers (consumenten en producenten) centraal, veel meer dan de ondernemingen die vandaag de controle hebben over ons voedsel.

Het is een visie van duurzaamheid, gelijkheid en voedselsoevereiniteit waarin veilige en gezonde voeding essentieel zijn om te beantwoorden aan de fundamentele behoeftes van de mens, en waar controle over voeding en landbouw bij de lokale gemeenschappen ligt, eerder dan bij multinationals.

About-page_Header-image
© JÁRDÁNY Bence/Greenpeace